Over mij

De persoon achter deze website ben ik, Elma Prince (59), geboren en woonachtig in het Zuid-Hollandse Alblasserdam.
Vanaf het moment dat ik een potlood of kwast kon vasthouden vormen creativiteit, tekenen en schilderen al een rode draad in mijn leven. Desondanks heb ik jaren in de administratieve sector gewerkt en nog steeds.

Ik heb ervaring met allerlei materialen en technieken zoals het werken met olieverf, aquarel, airbrush, en acrylverf voor muurschilderingen. Studies daarvoor heb ik niet gevolgd. Ik handel conform mijn kleurgevoel en ben altijd op zoek naar de juiste compositie en uitstraling en al doende leerde ik. Ik ben zoals dat heet autodidact.  

In de galerij kun je diverse van mijn dieren- en persoonsportretten bekijken. De meeste zijn recent, maar er zit ook wat ouder werk bij waaronder een aantal olieverfschilderijen.

Momenteel ligt mijn focus op het maken van pasteltekeningen van zowel dieren als van personen. Pastelpotloden en/of pastelkrijt zijn heerlijke materialen waar je levensechte portretten mee kunt maken. Meer info over dit materiaal lees je op pastel

Naast genoemd werk kun je me regelmatig vinden op mijn volkstuin of als locatiecoördinator bij Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (dus bij de prachtige Kinderdijkse molens).

En tenslotte vragen mijn gezin, kleinzonen, twee katten en diverse konijnen de nodige aandacht.